fbpx

Miksi ja miten järjestät Kickoff -tapahtuman?

Uuden vuoden lähestyessä katse kääntyy kohti alkuvuoden tapahtumia. Tylsä, kylmä ja pimeä tammikuu on hyvä startata räjähtävästi, yhteisellä kickoff -tapahtumalla. Itse kunkin olo voi joulupyhien jälkeen olla hähmäinen. Rutiinit ovat sekoittuneet ja uusi vuosi laittaa pohtimaan erilaisia uusia ja vanhoja valintoja. Olo voi kertakaikkiaan olla sekava eikä punaisesta langasta tunnu saavan millään kiinni. 

Tavoitteellisesti järjestetty Kickoff tarjoaa loistavat puitteet uuden vuoden startille. Se on selkeä siirtymä joululomien jälkeen, ennen varsinaisten töiden aloittamista. Kickoff -tapahtumassa on hyvä käydä läpi mennyt vuosi lyhyesti, mutta ennen kaikkea on keskityttävä juuri siihen hetkeen ja tulevaan vuoteen. Käydään läpi, miten yrityksellä menee nyt, millaisiin tavoitteisiin tulevana vuonna pyritään ja millaisin keinoin. Tavoitteena on luoda kaikille sama käsitys nykyhetkestä ja tulevaisuuden kuvasta. Hyvä Kickoff antaa kaikille mahdollisuuden osallistua keskusteluun, se innostaa ja antaa hyvä eväät eteenpäin.

Kickoff -tapahtuma voi pitää sisällään esimerkiksi seuraavat elementit:

Klo 8:00 Päivä aloitetaan Jyväskylän Keskustassa Crazy Townin Learning Cafe tapahtumatilassa. Aamupala ja johtoryhmän sanat: miten vuosi 2023 on mennyt ja mitä tuleva vuosi 2024 pitää sisällään? 

Klo 9:00 Tiimien kuulumiset

Klo 9:30 Kahvitauko: vapaata keskustelua

Klo 9:45 Toiminnallinen luento

Klo 11:45 Lounas 

Klo 13:00 Tiimiyttävä aktiviteetti: Suurmasteri 

Klo 15:00 Loppusanat, vapaata keskustelua

Toiminnallinen luento ammattilaisen vetämänä sopii Kickoffiin luonteeseen täydellisesti. Ulkopuolisen vetämä luento avaa silmiä virkistävällä tavalla ja uusi silmäpari näkee paremmin esimerkiksi yrityksen vuorovaikutukseen tai palautumiseen liittyvät kipukohdat. 

Iltapäivälle puolestaan on hyvä varata jotain hauskaa tekemistä. Sellaista, jonka parissa voi rennosti viettää aikaa muiden kanssa. Suurmasteri-tiimikisa haastaa tiimityötaitoja, naurattaa takuuvarmasti ja antaa uudenlaista energiaa tulevaan vuoteen. 

Tärkeintä on, että päivä on teidän näköinen, asetettu tavoite saavutetaan ja päivä pitää sisällään sekä tiukkaa asiaa, että hauskanpitoa.