fbpx

Tyhy-päivien vuosikello: rakenna työhyvinvointipäivistä monipuolinen kokonaisuus

Millaisia tapahtumia milloinkin voi ja kannattaa järjestää? Tyhy-päivien tarkoitus ei ole pelkästään tarjota hauskoja hetkiä, vaan ne tukevat myös työssä jaksamista, yhteisöllisyyttä sekä työn ja vapaa-ajan tasapainoa. Yleinen hyvä käytäntö on suunnitella vähintään neljä erilaista, esimerkiksi kaksi isompaa ja kaksi pienempää tyhy-päivää vuodessa, yksi jokaiselle vuodenajalle. 

Tyhy-päivien vuosikello on arvokas työkalu työntekijöiden hyvinvoinnin systemaattiseen ja pitkäjänteiseen edistämiseen. Kun tyhy-päivät on suunniteltu kalenteriin etukäteen, työntekijät tietävät mitä odottaa ja voivat suunnitella osallistumisensa paremmin. Eri vuodenajat ja kaudet tuovat mahdollisuuden erilaisiin teemoihin ja aktiviteetteihin, mikä pitää toiminnan mielenkiintoisena ja vaihtelevana. Suunnitellut ja säännöllisesti toteutetut tyhy-päivät mahdollistavat myös paremman palautteenkeruun ja toiminnan kehittämisen. Vuosikello helpottaa osaltaan budjetin hallintaa, kun kustannukset jakautuvat tasaisesti vuoden ympäri.


Starttaa vuosi räjähtävästi Kick Off -tapahtumalla

Joulun ja uudenvuoden, mahdollisen loman, jälkeen olo voi olla tahmea ja arkeen paluu vaikeaa. Pimeä ja kylmä tammikuu ei helpota asiaa yhtään. Alkanutta vuotta selkiyttävä kick off antaa tarvittavat työkalut ja nostattaa fiilistä. Kick offissa on hyvä käydä vuoden tavoitteita ja muita ajankohtaisia asioita läpi. Varaathan aikaa myös kuulumisten vaihdolle ja rennommalle ohjelmalle. 


Lisäenergiaa kevääseen tyhy-päivästä

Perinteinen tyhy-päivä sopii täydellisesti sekä kevääseen että syksyyn. Pitkä työpätkä lomien välissä voi olla kuormittava ilman erikseen järjestettyjä hengähdystaukoja. Tyhy-päivässä on hyvä keskittyä nimenomaan hyvinvointiin ja tiimityöskentelyyn. Näin työvire ja ryhmähenki säilyvät yllä läpi vuoden. Miltä kuulostaisi mielenkiintoinen luento työssä jaksamisesta, rento olutjooga ja tunnelmallinen saunailta? 


Lomille kesäjuhlien kautta

Kesäjuhlat on kuin välitilinpäätös, jossa käydää läpi kevättä ja suunnataan katseita jo tulevaan syksyyn. Kesä on ulkotapahtumien kulta-aikaa. Suunnitelkaa vaikkapa puutarhajuhlat, vauhdikas tiimikisa ympäri kaupunkia tai yrityksen omat festarit! 


Syyskauden startti (=kick off)

Syksyllä monilla työntekijöillä on uutta energiaa kesälomien jäljiltä, mikä tekee siitä hyvän ajankohdan uuden oppimiselle ja tavoitteiden tarkastelulle. Syksy onkin täydellistä aikaa työn kehittämisen syventymiseen koulutusten ja valmennusten kautta. Koulutuspäivien teemat voivat liittyä esimerkiksi työn sujuvoittamiseen tai johtamistaitoihin.


Vuoden päätteeksi pikkujoulut

Koko vuoden kruunaa pikkujoulut. Talven pimeys voi olla monille haasteellista, joten vuoden viimeiset tyhy-päivät kannattaa keskittää rentoutumiseen ja yhteisöllisyyden tukemiseen. Näyttävä juhlatila, herkulliset tarjoilut, toiminnallinen tietovisa ja rentoa yhdessäoloa. Ei hassumpaa! 


Bonus: syntymäpäivät

Juhliiko yritys pyöreitä? Syntymäpäivät on loistava syy kilistellä yritykselle ja yhteisille vuosille! Muistelkaa menneitä, juhlikaa saavutuksia ja haaveilkaa tulevasta. Syntymäpäivät on oiva paikka palkita yksilöitä, tiimejä sekä projekteja. 

Hyvin suunniteltu tyhy-päivien vuosikello on sijoitus työyhteisön hyvinvointiin ja tiimihenkeen. Monipuoliset ja eri vuodenajat huomioivat tyhy-päivät auttavat jaksamaan arjessa ja kehittävät tiimien yhteishenkeä. Kun tyhy-päivät suunnitellaan etukäteen ja niistä kerrotaan selkeästi, saadaan aikaan johdonmukainen ja tehokas kokonaisuus, joka tukee työntekijöiden ja koko yrityksen hyvinvointia.