fbpx

Miten vasta perustettu tapahtuma-alan yritys selvisi vuodesta 2020 koronan keskellä?

Johanna Lamberg /

Miten vasta perustettu tapahtuma-alan yritys selvisi vuodesta 2020 koronan keskellä?

Vuosi 2020 alkaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti vuoteen 2021.

Perustimme tapahtumatoimisto Evendan huhtikuussa 2020 keskelle pahinta koronakurimusta. Muistan kun meiltä kysyttiin yritystä perustaessa, että “Onko teidän järkevää laittaa juuri tapahtuma-alan yritystä pystyyn tänä aikana?” Vastasimme, että KYLLÄ! Emme antaneet koronan olla esteenä mennä kohti unelmiamme. 

Tottakai meitä jännitti, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan mutta tiesimme, että keksimme aina jotain uutta mitä voimme tehdä. Olemme selviytyneet hyvin tästä vuodesta. Kiitos siitä kuuluu asiakkaillemme, yhteistyökumppaneille ja meidän huippu porukalle! 

Aloitimme vuoden 2020 verkkokaupan perustamisella ja myimme lapsiperheille suunnattua tekemislaatikkoa Viihdeboksia. Ajattelimme, kun tapahtumia ei voitu järjestää, tuomme tekemisen ja elämykset kotiin. Viihdeboksi sai hyvän vastaanoton, mutta muutaman kuukauden jälkeen päätimme luopua siitä, koska halusimme keskittyä tapahtumien järjestämiseen taas täysillä. Alkuvuosi oli myös loistavaa aikaa rakentaa yrityksen brändi, nettisivut, materiaalit ja palvelutarjooma kuntoon. Teimme selkeän ohjelmakortin, josta löytyy ohjelmaideoita yritystapahtumiin ja niiden hinnat. 

Kesällä meille tuli vastaan mahdollisuus lähteä vuokraamaan Aurinkosähkövenettä. Ajattelimme, että miksei tehtäisi sitä muun ohella, kun tapahtumiakaan ei voi rajoitusten takia kunnolla järjestää. Vastaanotto uudenlaiselle veneily elämykselle oli hyvä ja meillä oli hauskaa tätä tehdessä!

Lisäksi kesän aikana rakensimme uuden ja hauskan seurapelin Evendan tarjontaan, nimittäin Jalkapallobiljardin. Jalkapallobiljardia pystyi kesän aikana bongaamaan kauppakeskus Forumista, SataMatsissa järjestetyssä jalkapallobiljarditurnauksessa ja Lutakonaukiolla. Lisäksi kesällä olimme promootio hommissa Jyväskylän Muotipäivillä, mikä oli hauskaa!

Syksyllä pääsimme kunnolla tapahtumajärjestämisen pariin ja toteutimme Viitasaarelle Sadonkorjuumarkkinat. Paikalle saatiin yhteensä 29 myyjää ja kävijöitä riitti tapahtumassa. Panostimme tapahtuman turvallisuuteen huolehtimalla, että turvavälit säilyivät ja hyvillä käsihygienia mahdollisuuksilla.

Syksyn myötä aloimme perehtyä etätapahtumien saloihin. Toteutimme yritysten etätapahtumiin ohjelmanumeroita sekä toimitimme kotiin etätapahtuma bokseja. Etätapahtuma boksit sisälsivät juotavaa, syömistä ja juhlarekvisiittaa. Hauskin kokemus oli varmasti cocktailjoogan vetäminen etänä yrityksen työporukalle. 

Viime viikon kohokohta oli ehottomasti perjantain etänä veetty cocktailjooga ja emojivisa. Oli nimittäin lystiä ja energiatasot täytty taas aivan eritavala. “ – Elina

Loppu kesän ja syksyn aikana saimme tehdä myös kauppakeskustapahtumia ja kauppakeskuksen sosiaalisen median päivittämistä. Kun tapahtumia ei voitu normaaliin tapaan järjestää kauppakeskuksessa, osoitimme taitomme, että osaamme myös tehdä sosiaalisen median päivittämistä ja onnistuimme siinä loistavasti, että jatkokauppaakin saatiin. 

Joulukuussa saimme tehtyä kauppaa pikkujouluista, mutta suurin osa niistä peruttiin rajoitusten vuoksi. Lähdimme miettimään, mitä teemme nyt kun kiireisin aika muuttuikin hiljaiseksi peruutusten myötä. Päätimme toteuttaa Kauppakeskus Forumiin lähi- ja pientuottajien Maalaistori Pop-upin.  Pystyimme auttamaan vaikeassa tilanteissa olevia lähi- ja pientuottajia kun heiltä on peruttu kaikki joulumarkkinat ja -messut. Samalla myös me saimme tekemistä joulukuun ajalle ja Maalaistori on ollut menestys. 

Vaikka vuosi on ollut haastava, meillä on mennyt tilanteeseen nähden hyvin! On ollut pettymyksiä peruuntuneista pikkujoulu kaupoista ja onnistumisen tunteita uusien palvelujen toteuttamisesta, kuten etätapahtumien ohjelmanumeroista. Selvisimme tästä vuodesta tapahtumatoimistona sillä, että loimme uutta ja lähdimme innolla kokeilemaan sitä. Olimme avoimia kaikille ideoille ja panostimme jokaiseen asiakkaaseen täysillä. Palaute on ollut hyvää, joka auttaa taas jatkamaan eteenpäin!

 Lähdemme innolla kohti tulevaa vuotta ja toivomme, että juhlien aika koittaa taas pian! Odotamme innolla, että pääsemme luomaan elämyksiä niin yrityksille kuin yleisötilaisuuksissa. 


Evendan porukka toivottaa oikein ihanaa ja rauhallista joulua, sekä onnea uudelle vuodelle 2021! <3

– Elina, Ida ja Johanna