fbpx

Miten valita hyvä teema tapahtumaan?

Henkilöstötapahtuman teeman valinta on tärkeä askel tapahtuman suunnittelussa. Teeman valinta vaikuttaa siihen miten osallistujat kokevat tapahtuman ja miten se tukee yrityksen tavoitteita. Teema voi olla hauska, motivoiva tai vaikka osa yrityksen brändiä. Tässä muutama vinkki teeman valintaan.

 

1. Kuuntele työntekijöitä. Kysy työntekijöiltä heidän mielipiteitään tai toiveitaan tapahtuman teeman suhteen. Tämä voi auttaa varmistamaan, että teema on osallistujille merkityksellinen.

 

2. Huomioi yrityksenne kulttuuri. Valitse teema, joka sopii teidän arvoihin ja kulttuuriin. Tämä auttaa varmistamaan, että tapahtuma tukee yrityksenne yleistä ilmapiiriä.

 

3. Korosta tiimityötä ja yhteisöllisyyttä. Valitse teema, joka korostaa tiimityötä ja yhteisöllisyyttä. Esimerkiksi kilpailulliset teemat tai tiimihengen nostattamiseen suunnatut teemat voivat toimia hyvin.

Katso ideoita tiimiyttäviin aktiviteetteihin täältä.

 

4. Mieti tapahtuman tavoitteita ja viestiä, jonka haluat tapahtumalla välittää. Teema voi olla väline tavoitteiden saavuttamiseksi ja viestin tehokkaaksi välittämiseksi.

 

5. Muista hauskuus ja rentoutuminen. Hauskat ja rentouttavat teemat voivat luoda positiivisen ilmapiirin. Esimerkiksi ranta-, retro- tai supersankariteema voi tuoda iloa tapahtumaan.

 

6. Valitse teema, joka kannustaa osallistumista ja vuorovaikutusta. Esimerkiksi teemat, jotka vaativat ryhmätyötä tai luovuutta, voivat innostaa osallistujia ja auttaa ryhmäytymisessä.

 

7. Muista myös yllätyksellisyys. Jos haluat tehdä tapahtumasta ikimuistoisen, harkitse yllättävää teemaa tai konseptia. Se voi herättää kiinnostusta ja innostusta.

 

Kaipaatko apua tapahtuman teeman ideointiin ja toteutukseen? Katso esimerkkejä henkilöstötapahtuman teemoihin täältä.