fbpx

Kuinka rakentaa työyhteisön yhteishenkeä normaalissa arjessa?

Miksi yhteishengen rakentaminen on tärkeää? Työyhteisön hyvä yhteishenki auttaa työntekijöitä työssä jaksamisessa. Kun työntekijä on tyytyväinen työarkeen eikä häntä ärsytä viikonlopun jälkeen saapua työpaikalle, tilanne on ihanteellinen. Työntekijä nauttii työstään, viihtyy muiden työntekijöiden kanssa ja näin ollen työnteko on tehokasta. 

Ei riitä, että työpaikalla järjestetään juhlat kaksi kertaa vuodessa, vaan yhteishenkeä tulee pitää yllä myös tavallisessa arjessa. Kun työyhteisössä huolehditaan jokaisesta, pidetään taukoja ja järjestetään pieniä arjesta poikkeavia yhteisiä hetkiä, tiimityötaidot paranevat. Yhteisen ajan kautta ihmiset oppivat tuntemaan toisensa paremmin ja osaavat toimia toistensa kanssa helpommin. Työntekijöiden vaihtuvuus ja sairauspoissaolot vähenevät hyvinvoinnin myötä. Miten yhteishenkeä voi rakentaa helposti kiireisen arjen keskellä?

Yhteiset aamukahvit ja aamupalat

Yhteiset aamukahvit ja aamupalahetket starttaavat päivän hyvällä mielellä. Sanotaan, että aamupala on päivän tärkein ateria ja kun aamupalahetken jakaa silloin tällöin työkavereiden kanssa, on se kaivattua vaihtelua tavalliseen arkeen. Kuulumiset vaihdettuna ja vatsa täynnä kelpaa aloittaa työpäivä. Aamupalan lomassa voi työkavereilta myös pyytää tarvittaessa apua tulevan päivän haasteisiin!

Piristävä happihyppely kesken päivän

Toimistotyö voi olla hyvinkin väsyttävää, kun istuu tietokoneen ääressä vailla luonnonvaloa. Yksinkertaiset happihyppelyt oman tiimin tai vaikka koko työyhteisön kanssa antavat aivoille ja silmille tauon, jota ne ruudun intensiivisen tuijottamisen aikana kaipaavat. Nopeat, virkistävät, tauot lisäävät työtehoa huomattavasti. 

Lajikokeilut kuukausittain

Säännöllisellä liikunnalla on iso merkitys työssä jaksamiseen. Itselleen sopivaa liikuntamuotoa voi kuitenkin olla vaikea löytää ja aikuisena voi tuntua vaikealta aloittaa uutta harrastusta yksin. Lajikokeilut yhdessä työkavereiden kanssa ovat helppo tapa tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin. Hauskoista kokeiluista voi löytyä oma suosikki jokaiselle!

Lautapeli-illat

Lähes jokaiselta löytyy kotoa vähintään yksi lautapeli. Sopikaa, että kaikki, joilta löytyy mikä tahansa lautapeli kotoa, tuo sen mukanaan töihin ja työpäivän jälkeen kokoontukaa yhteen pelaamaan erilaisia pelejä. Pelejä ja evästä, helppoa mutta takuuvarmasti hauskaa! 

Yllätä työkaveri

Työarki on usein hektistä ja päivät vilisevät silmissä. Kiireisiä päiviä voi piristää helposti työkaverin yllättämisellä. Arpokaa jokaiselle yksi yllätettävä työkaveri ja sopikaa pieni budjetti yllätystä varten. Summan ei tarvitse olla suuri ja yllätys voi olla mitä tahansa; jotain yllätettävän harrastukseen sopivaa, yhteistä aikaa tai jotain itse tehtyä, esimerkiksi mokkapaloja! Pieni vaiva, mutta tuo hyvän mielen sekä yllätyksen saajalle että antajalle.