fbpx

5 vinkkiä vastuullisempaan tapahtumaan

Ympäristövastuullisuus on yhä suositumpi ja sitäkin tärkeämpi trendi, myös tapahtumamaailmassa. Ekologisilla valinnoilla tapahtuma voidaan viedä uudelle tasolle, luontoa kuormittamatta. 🌱

Kurkkaa meidän viisi vinkkiä parempiin valintoihin. 👇

Juhlatilan sijainti

Suunnittele tapahtuman sijainti niin, että paikalle pääsee joukkoliikenteellä, pyörällä tai kävellen. Harkitse myös yhteiskyydityksen järjestämistä niin etteivät kaikki saavu paikalle omilla autoillaan. Mieti, voitko jotenkin kannustaa ihmisiä saapumaan muulla kuin omalla autollaan. Jos tulijoita on useammalta paikkakunnalta, suosi juhlatilaa, joka sijaitsee lähellä valtaosaa juhlijoista. 

Vuokrattavat tuotteet

Vältä uuden ostamista ja hyödynnä sen sijaan vuokrattavia tuotteita. Tavarat ei myöskään jää turhaan pyörimään omiin nurkkiin vaan saat ne käyttöösi juuri siksi aikaa kuin tarvitset. Tämä pienentää myös tapahtuman kuluja! Käytännössä kaiken saa vuokrattua: kalusteet, äänentoiston, somisteet jne. Pyri hankkimaan tuotteet mahdollisimman läheltä välttääksesi pitkät kuljetusmatkat. Löytyisikö täältä vuokratuotteita teidän seuraaviin juhliin?

Ruokahävikin minimoiminen

Ruokaa on lähes mahdotonta varata tismalleen sopivaa määrää. Voit kuitenkin miettiä, mihin ylimääräinen ruoka menee. Mitä jos ruoat vietäisiin toimiston jääkaappiin seuraavan viikon lounaita varten? Jos tapahtuman luonteeseen sopii, voi ruoka olla myös itse valmistettava: esim. raclette, fondue tai hot pot. Tällöin jokainen voi valmistaa itselleen sen verran syötävää, kuin haluaa. Suosi myös mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja sesonkituotteita! 

Lajittelupisteet  

Huomioi, että tapahtumassa on tarpeeksi lajittelupisteitä ja roskikset ovat siellä, missä jätettä syntyy. Tee roskien lajittelusta helppoa: kun roskiksia on reilusti ja ne on hyvin merkattu, jäte päätyy todennäköisimmin oikeaan paikkaan. Vältä turhaa roskaa jättämällä paperiset jakomateriaalit pois ja suosimalla sen sijaan digiversioita. Huomioi tämä myös tapahtuman opasteissa sekä kutsuissa. Hyödynnä sen sijaan mahdollisia näyttöjä, tabletteja, sisäisiä viestintäkanavia ja QR-koodeja. Digiprinteissä on myös se hyvä puoli, että mahdollisia muutoksia voi vielä tehdä tapahtumapäivänäkin. 

Yrityslahjat

Jos teillä on tapana muistaa henkilökuntaa vuosittain, voi uusien ideoiden keksiminen käydä hankalaksi. Harkitse tavaran sijaan lahjakorttia paikalliseen palveluun tai yhteistä tekemistä työarkea piristämään. 

Pienillä, käytännönläheisillä ja toistuvilla teoilla voi tehdä jo merkittävän vaikutuksen. Ympäristövastuullisuuden huomioimista voi kehittää jatkuvasti ja aina voi tehdä jotain hitusen paremmin kuin edellisellä kerralla.